Köpa hemsida

Om du har ett företag utan hemsida eller önskar starta ett företag bör du köpa en hemsida vilket innebär att potentiella kunder då kan hitta ditt företag.

Ibland brukar man säga att syns du inte så finns du inte, därför behöver du köpa en hemsida om du inte redan har en. En webbplats är en investering som lönar sig om du är seriös med ditt företagande. Det första viktiga är att en potentiell kund kan hitta företaget genom att söka på ditt företagsnamn.

Därefter kan den byggas ut med alla tjänster på olika undersidor, en presentation som kan benämnas om oss, olika landningssidor för olika tjänster och orter, dokument som inger förtroende och så vidare. Allt detta kan naturligtvis byggas direkt så att du ökar dina chanser till synlighet på webben.

Offert köpa hemsida

Start » Tjänster » Hemsida » Köpa hemsida

Kravspecifikation

Det är till god hjälp om du först tänker igenom vad du önskar för innehåll på din hemsida, vad du vill förmedla. Det här kan vi naturligtvis hjälpa till med genom att vi diskuterar din framtida hemsida i ett tidigt stadium.

Vi har god kunskap om de allra flesta branscher och vet då vilket innehåll som krävs för en optimal hemsida som leder till besök och i förlängningen till nya kunder.

Om tanken är att annonsera via Google Ads betalannonser är det mycket viktigt att hemsidan är optimalt utformad annars finns risken att en potentiell kund lämnar den, vilket då bara kostar ett onödigt klick.

Domännamn

Domännamnet bör spegla företagets inriktning och bransch, exempelvis Kalles Flytt AB om det handlar om en flyttfirma eller Kalles Bageri AB om det handlar om ett bageri.

Förslag på ny domän kan då vara: https://www.kallesflytt.se/ eller https://www.kallesbageri.se/

Logga eller logotyp

Om logotyp finns använder vi den eller så skapar vi en ny logga om så önskas. Loggan styr färgerna på hemsidan där vi i normalfallet räknar med två färger, men det bestämmer naturligtvis du som kund.

Det är viktigt att loggan är vektoriserad så att den ser bra ut vid förstoring eller förminskning. En vektoriserad logga kan användas på exempelvis lastbilar eller andra firmabilar utan att tappa kvalitet när den förstoras upp.

Vi har relativt låga priser på logotyper, men om det krävs många revideringar så behöver vi mer betalt för att täcka våra kostnader, men vi försöker hålla ett så lågt pris som möjligt. Om vi justerar exempelvis en befintligt logga med nytt företagsnamn brukar det innebära en kostnad från 2500 kr. En helt ny logga brukar vi kunna lösa från 4500 kr.

Om du vill kika på det här med logga själv kan du besöka DesignEvos webbplats. Prova dig fram, i så fall kan vi klara en logga för 2500 kr om du tar fram den.

Design och layout

För att kunna hålla ett riktigt bra pris för en professionell hemsida har vi tre alternativ när det kommer till själva designen.

1. Vi skickar förslag på hemsidor eller så skickar du förslag som faller dig i smaken så prissätter vi designen.

2. Vi får fria händer och tar fram en hemsida som ser professionell ut, baserad på ett eller flera förslag på hemsidor som vi eller du letar fram. Här ingår två revideringar (2 timmar) i offerten och prissättningen är olika beroende på vilken design vi tycker krävs för att du ska få ett bra resultat av din investering.

3. Vi använder en dedikerad designer som tar fram ett förslag på design. Kostnaden ligger på 850 kr/timma och oftast krävs det 2-8 timmar för att ta fram ett förslag. Det ingår två revideringar (2 timmar)

Priset som vi lämnar i offerter gäller oftast för alternativ 2 vilket betyder att vi tar fram en modern & proffsig produkt inspirerad av en eller ett par specifika hemsidor – inspiration, inte kopia.

Köpa hemsida pris

Då många företag idag har en förhållandevis ansträngd ekonomi försöker vi alltid hålla en låg budget. Kvaliteten är dock alltid på topp, oavsett en dyr eller en billig produkt, men det som oftast påverkar priset mellan olika hemsidor är innehållet, antalet undersidor eller olika specialfunktioner.

Vi kan ta fram en offert beroende på budget eller så kommer vi med ett prisvärt förslag på hemsida och vad som bör ingå. Därefter kan vi diskutera tillägg eller avdrag för att hålla nere kostnaden.

Viktigt att veta är att alla våra hemsidor går att bygga ut efter hand, om så önskas!

Den brukar i normalfallet bestå av en startsida, undersidor för olika tjänster, om oss, kontakt, offertformulär, enkelt formulär för snabboffert och kontaktformulär i sidfoten.

Vi brukar räkna med att vi tar fram bilder till alla undersidor, men det kan vi diskutera. Dock bra om vi har med bilder från er verksamhet för att ge ett proffsigare intryck.

Oftast brukar vi räkna med att vi skriver alla texter till undersidorna men det kan också diskuteras. Det är viktigt att inga kopior förekommer från andra hemsidor ute på internet eller kopior inom den egna hemsidan.

Startsidan kan exempelvis bestå av följande: två större boxar för de två viktigaste tjänsterna, boxar för fyra andra viktiga tjänster, ett avsnitt om oss, kundomdömen, karta över Sverige där ni arbetar samt loggor från exempelvis försäkringsbolag och Reco.se.

Produktion

Innan produktionen kan påbörjas bör kravspecifikationen vara helt klar, vilket underlättar, så att vi i onödan slipper justera och förändra sådant som är gjort.

Hemsidan kommer först att läggas ut på en produktionslänk vilket innebär att den publiceras först när den är helt klar.

Marknadsföring

När hemsidan är klar och indexerad på Google är det viktigt att den syns så bra som möjligt via olika typer av sökord eller kanaler.

De främsta kanalerna är Google organiskt sök (SEO), Google Ads betalannonser och Google business företagsprofil. Det här kan diskuteras i ett tidigt skede eller efter det att hemsidan är klar.

Leveranstid färdig hemsida

Oftast tar vi fram en färdig produkt inom 2-3 veckor efter det att vi är överens om vad som ska ingå. Du kan välja vilket CMS (tekniskt system) du önskar även om vi arbetar mest med WordPress.

Kontakta oss gärna

Vi hjälper dig oavsett om du befinner dig i exempelvis Borås, Stockholm, Göteborg, Malmö, Umeå, Uppsala eller på någon annan ort i Sverige.

Kontakta oss gärna om du funderar på att köpa en ny hemsida.

Moms tillkommer alltid på alla prisexempel.